Διεθνοποίηση μέσω της Amazon – Θεσσαλονίκη

ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΜΑΖΟΝ

Από την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι καθιερωμένες διαδικτυακές πλατφόρμες και ιδιαίτερα αυτή της Amazon. Μάλιστα, η πλατφόρμα της Amazon αποτελεί για ολοένα και περισσότερους εμπόρους και κατασκευαστές βασικό εργαλείο του ψηφιακού επιχειρείν τους τόσο στις εγχώριες όσο και στις διεθνείς αγορές. Άλλωστε, με 150 εκατ. μέλη της συνδρομητικής υπηρεσίας Prime και με συνολικές πωλήσεις για το 2019 ύψους 280,5 δισ. δολάρια παγκοσμίως, γίνεται ευθύς κατανοητό ότι εφόσον οι έλληνες έμποροι, κατασκευαστές και ελληνικά Brands θελήσουν να κατακτήσουν την ευρωπαϊκή και αμερικανική αγορά, τότε αυτοί θα πρέπει να αναρτήσουν τα προϊόντα τους εκεί που είναι και οι πελάτες τους. Αυτοί, βέβαια, βρίσκονται, πού άλλου, μα πρωτίστως στην πλατφόρμα της Amazon!

Στα προσεχή ne33 ThinkTank τα οποία θα λάβουν χώρα στη Θεσσαλονίκη (9 Μαρτίου), στην Αθήνα (11 Μαρτίου) και το Ηράκλειο (14 Μαρτίου), θα εστιάσουμε στην διεθνοποίηση-πώληση προϊόντων μέσω της πλατφόρμας της Amazon, καθώς μετρημένες στα δάχτυλα είναι οι ελληνικές εταιρείες που έχουν κατανοήσει ότι μια από τις σημαντικότερες στρατηγικές διεθνοποίησης είναι η πώληση των εμπορευμάτων τους στις διαδικτυακές πλατφόρμες – marketplaces της Amazon, της Zalando και της παρέα τους.

Tα παραπάνω δωρεάν σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε γενικούς διευθυντές, εμπορικούς διευθυντές, διευθυντές εξαγωγών, διευθυντές μάρκετινγκ, διευθυντές στρατηγικής ανάπτυξης, διευθυντές ηλεκτρονικού εμπορίου, εμπορικών εταιρειών, κατασκευαστών και επώνυμων εταιρειών.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν, σε μικρό χρονικό διάστημα, όλες τις  απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες διεθνοποίησης μέσω της Amazon, αλλά και με ποιό τρόπο αυτοί θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν με επιτυχία την πλατφόρμα της Amazon. Επιπλέον θα γνωρίσουν όλα τα μοντέλα πωλήσεων που διατίθενται επί του παρόντος στην Amazon, μαζί με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους, αλλά και τις διαφορετικές στρατηγικές προσέγγισης. Τέλος, οι εξειδικευμένοι εισηγητές – σύμβουλοι θα συνεργαστούν μαζί σας, για να βρείτε από κοινού τη βέλτιστη ιδεατή λύση για να χρησιμοποιήσετε με επιτυχία το κανάλι της Amazon στην ευρωπαϊκή αγορά και στη συνέχεια να σχεδιάσετε μαζί τους τα επόμενα βήματα.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Ευστάθιος Ιντζεΐδης | Partner Digital & Ε-Business | INTZEIDIS Consulting, Founder & CEO | ne33

Ο Στάθης έχει σπουδάσει οικονομικές επιστήμες με μετεκπαίδευση στο ηλεκτρονικό εμπόριο και είναι κάτοχος MBA στη διοίκηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Steinbeis-University Berlin, στο SDA Bocconi University Milan και το NYU Stern School of Business in New York. Έχει συνεργαστεί ως σύμβουλος με πλήθος ελληνικών και διεθνών εταιρειών στην ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών και νέων επιχειρηματικών μοντέλων. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου τόσο ως σύμβουλος όσο και ως ηγετικό στέλεχος. Είναι ιδρυτής του ne33, του μεγαλύτερου οικοσυστήματος – πλατφόρμα (neoecommerce, ne33Pioneers, ne33 ThinkTank, ne33 Conference) για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και γενικώς του ηλεκτρονικού επιχειρείν στην ελληνόφωνη αγορά. Οι γνώσεις του καλύπτουν τους τομείς: Ηλεκτρονικό Εμπόριο, ΜΜΕ, Διεθνοποίηση, Καινοτομία και Ψηφιακός Μετασχηματισμός.

René Steinbusch| Founder & CEO | Marketplace Experts

Ο René ίδρυσε την Marketplace Experts (Marktplatzkomplizen) το 2017 στο Αμβούργο της Γερμανίας. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στο μάρκετινγκ, την ανάπτυξη ηλεκτρονικών καταστημάτων και την ανάπτυξη προγραμμάτων πιστότητας και επιβράβευσης πελατών. Είναι ειδικός σε θέματα Στρατηγικής Διεθνοποίησης – Πώλησης Προϊόντων μέσω της πλατφόρμας της Amazon. Ο ίδιος πουλάει προϊόντα στην Amazon, για να παρακολουθεί όλες τις τελευταίες αλλαγές και εξελίξεις στην πλατφόρμα της. Η εταιρεία του έχει ολοκληρώσει με επιτυχία περισσότερα από 70 εμπορικά έργα για πελάτες από όλους τους κλάδους, στην πλατφόρμα της Amazon.

 

Melanie Erler| Senior Project Manager | Marketplace Experts

Η Melanie σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στο μάρκετινγκ. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο Product Management σε επώνυμες εταιρείες καταναλωτικών αγαθών. Είναι ειδική τόσο σε θέματα στρατηγικής στην πώληση προϊόντων όσο και στην ανάπτυξη και διαχείριση πελατειακών σχέσεων μέσα από την πλατφόρμα της Amazon.

Marcel Unger | Performance Marketing Manager | Marketplace Experts

Ο Marcel είναι ειδικός σε θέματα ανάπτυξης λογισμικού, προγραμματιστής και αναλυτής δεδομένων. Είναι ο ειδικός για θέματα Performance Marketing και της διαφημιστικής στρατηγικής στην πλατφόρμα της Amazon.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συμμετοχή για τους επιλεγμένους-επιβεβαιωμένους εμπόρους, κατασκευαστές και Brands θα είναι εντελώς δωρεάν, ενώ απαιτείται ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ. Η οριστική απόκτηση του εισιτηρίου πραγματοποιείται μετά από την έγκριση της αίτησης συμμετοχής. Εφόσον εγκριθεί η αίτηση συμμετοχής σας, θα λάβετε ένα email με περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας στο ne33 ThinkTank και να λάβετε το εισιτήριό σας online.

Σημειώσατε ότι η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν από ένα αντίγραφο του νέου μας Whitepaper «Διεθνοποίηση μέσω της Amazon».

Υποβάλλετε εγκαίρως εδώ την αίτησή σας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες!

Χορηγός

Facts
Date
9 Μαρτίου 2020
Location
The Excelsior Hotel
Hosted by
ne33
Τα ne33 ThinkTank Events απευθύνονται σε υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου, επιχειρήσεων retail, κατασκευαστών και επώνυμων εταιρειών
Mission Statement
Προώθηση της δικτύωσης και ανταλλαγή ιδεών – εμπειριών μεταξύ των εμπόρων (διαδικτυακών ή μη), κατασκευαστών και των επωνύμων εταιρειών καθώς και καθοδήγηση αυτών, με στόχο την Επιχειρηματική Αριστεία στο μελλοντικό εμπόριο.